Imker worden. Wij helpen u graag op weg

Imker worden, wat komt er bij kijken.

Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres, wij helpen u graag op weg! Hieronder een aantal stappen die u kunnen helpen te starten met bijen. Er zijn heel veel boeken over het worden van Imker, daarnaast is er ook heel veel te vinden op Google. Als u denk aan het worden van imker of gewoon meer wilt leren over bijenhouden raden we aan hier te beginnen. Ik ben zelf begonnen met het boek, bijenhouden hoe doe je dat?

Een boek lezen is leerzaam, maar het zelf doen is toch altijd net even anders. Bijen hebben het boek namelijk niet gelezen šŸ˜‰ Het is daarom aan te raden omĀ een cursus te volgenĀ als u imker wilt gaan worden. In heel Nederland worden curssusen gegeven die u helpen een goede imker te worden. Wij kunnen u in contact brengen met imkers bij u in de buurt. Hier leert u alles over bijen en planten,zowel praktijk als theorie. Zodat u zelfverzekerd kan starten met uw eerste bijenvolk.

En verder, wat komt er nog meer bij kijken? Wat heb je nodig? Een bijenvolk leeft in een bijenkast, om te starten heb u in ieder geval de volgende dingen nodig: Bijenkast, Imkerpak, kastbeitel en een beroker. Voor vragen, neem gerust contact op. Hoe kom je aan een bijenvolk? In sommige gevallen krijgt u bij de cursus een bijenvolk. Als dit niet het geval is kunt u een volk krijgen via andere imkers of kopen. Waar kunnen de bijen staan? Er zijn in Nederland veel standplaatsen voor bijenvolken. Via de bijenhoudersverenigingen kunt u hier terecht met uw bijenvolk. Een andere optie is zelf een plaats regelen voor uw bijen. Bijvoorbeeld aan huis of op een andere eigen locatie.

Nederland heeft momenteel 10.000 imkers, denk voor u start na over voldoende voer in de omgeving. Voldoende bloemen voorkomt dat de wilde bijen en insecten verhongeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *